Ekhagastiftelsens styrelse

img

Helena Dandenell

Ordförande

Jurist med en mångårig bakgrund som advokat och en bred affärsjuridisk erfarenhet. Många utnämningar till förtroendeuppdrag genom åren, inklusive som expert i offentliga utredningar och som ledamot i Revisorsinspektionens tillsynsnämnd.

img

Bo Ennerberg

 

Bo har lång erfarenhet från arbete med kapitalförvaltning, bl a som finansdirektör och vvd i Länsförsäkringar AB/Länsförsäkringar Liv AB och från ett 20-tal bolagsstyrelser, flera som ordförande, där verksamheten är inriktad på kapitalförvaltning i bred bemärkelse.

img

Mats-Eric Nilsson

 

Prisbelönt författare, journalist och föreläsare inom matområdet. Slog igenom 2007 med boken Den hemlige kocken, som skärskådar dagens högprocessade livsmedel, rika på industriellt framställda tillsatser, men fattiga på sina ursprungliga råvaror.

img

Arne Sjöström

 

Arne har lång erfarenhet av ekologiskt jordbruk och är aktiv i ett antal stiftelser med denna inriktning. Han blev tidigt involverad i miljörörelsen och driver ett ekologiskt jordbruk. Arne arbetar även inom arkeologi/geologi vid Lunds universitet och är barnbarn till stiftelsens grundare.

img

Hubertus Videgård

Sekreterare

Hubertus har arbetat många år som IT-projektledare men fokuserar sedan några år tillbaka på Ekhagastiftelsen och sin egen näringsverksamhet. Hubertus är civilekonom och barnbarn till stiftelsens grundare.